Чорні Camry, білі Duster, — названі найпопулярніші кольори нових автомобілів в Україні


Опубликованно 11.02.2019 00:16

Чорні Camry, білі Duster, — названі найпопулярніші кольори нових автомобілів в Україні

Асоціація «Укравтопром» склала рейтинг популярності квітів нових автомобілів в 2018 році. Найбільш затребуваними на українському ринку виявилися консервативні варіанти: білий, сірий і чорний.

За даними асоціації, в минулому році на первинний облік поставлено 25.2 тисяч автомобілів білого кольору - близько третини всіх реєстрацій. Таким чином, українці підтримали світовий тренд при виборі кольору автомобіля.

Другий за популярністю колір - сірий. Сірим виявився кожен четвертий автомобіль, реалізований в Україні в минулому році. У кількісному вираженні це 20.4 тисяч.

На третьому місці - чорний. Машинам цього кольору віддали перевагу 13 тисяч українців.

Найбільш популярним автомобілем білого кольору 2018 року став Renault Duster, сірого - Kia Sportage, чорного - Toyota Camry.

За даними досліджень фахівців американського сайту iSeeCars, проаналізували більш 2.1 мільйона продаються у них уживаних автомобілів, колір автомобіля позначається на його вартості на вторинному ринку. Так білий автомобіль за три роки втрачає 32.6% від первинної вартості, сірий - 33.5%, чорний - 33.6%. А повільніше інших дешевшають жовті автомобілі.



Категория: Авто