Як правильно зберігати і пити крафтовое пиво?


Опубликованно 08.02.2019 00:28

Як правильно зберігати і пити крафтовое пиво?

Як правильно зберігати і пити крафтовое пиво, приготоване з використанням сухого охмеления? Німецькі вчені спробували з'ясувати відповіді на ці питання. Результати їхнього дослідження були опубліковані в журналі Brewing Science.

Як виявилося, зберігати крафтовое пиво потрібно при температурі близько п'яти градусів Цельсія, а пити його можна лише протягом трьох місяців після приготування.

Як повідомляє ArsTechnica, при сухому охмелении хміль додається під час або після етапу бродіння сусла, що дозволяє уникнути надмірної гіркоти. Однак при цьому аромат буває не дуже стабільний, що обмежує термін зберігання готового продукту. Німецькі пивовари найчастіше використовують метод пізнього охмеления, коли частина хмелю додається в чан за кілька хвилин до закінчення кип'ятіння.

Для приготування багатьох сучасних сортів пива використовується хміль з вмістом 4-меркапто-4-метилпентан-2-ону (4ММР) — сполуки, що зумовлює різкий запах і надає пиву аромат чорної смородини.

У своїй роботі вчені визначали зміни змісту 4ММР у фільтрованому і нефільтрованому пиві, приготованому з застосуванням сухого охмеления і зберігається протягом шести місяців при температурі 5 або 20 градусів Цельсія. На початку дослідження фільтроване і нефільтроване пиво містило 22 і 15 нанограммов 4ММР на кілограм, відповідно. Але всього через три місяці зберігання вміст ароматичного з'єднання зменшилася на 59-67 відсотків при п'яти градусах Цельсія, а при більш високій температурі концентрація падала ще швидше.

До кінця експерименту в деяких сортах досліджуваного пива зміст 4ММР впало до двох нанограммов на кілограм.



Категория: Здоровье