Дівчина отримала опіки 90% тіла за алергічної реакції на пеніцилін (фото)


Опубликованно 16.01.2019 00:24

Дівчина отримала опіки 90% тіла за алергічної реакції на пеніцилін (фото)

Дівчина отримала опіки 90% тіла з-за важкої алергічної реакції на пеніцилін.

Як повідомляє The Daily Mail, 29-річна Каміль Ланіер (Camille Lagier) була змушена лягти в лікарню для лікування, причому все тіло дівчини – з ніг до голови було забинтовано. Алергічна реакція поширилася не тільки на шкіру, але і на мову, дихальні шляхи та статеві органи, Тепер все тіло Ланіер покрите шрамами.

Лікарі вважають, що у дівчини був токсичний епідермальний некроліз (TEN), який зустрічається у однієї людини на мільйон. При TEN характерні шкірні ушкодження у вигляді багряних плям, причому вони швидко прогресують і трансформуються в бульбашки. Далі утворюються великі ділянки відшарування епідермісу.

За дівчиною вівся постійний контроль, щоб хвороба не торкнулася очі і не позбавила її зору. Кілька днів Ланіер не могла розмовляти. Крім того, протягом певного часу дівчина не могла жити статевим життям із-за сильних болів. За її зізнанням, свій кожен день вона сприймала як останній.

Незважаючи на те, що шкірні зміни незворотні, дівчина не сумує, і вчиться цінувати кожну хвилину свого життя. «Тепер я люблю себе і своє тіло з усіма його недоліками і шрамами. Кожен день у мене є можливість побачити захід або випити чашку чаю», - говорить вона.



Категория: Здоровье