Лікарі пояснили, чому бажано щодня пити каву


Опубликованно 06.01.2019 00:06

Лікарі пояснили, чому бажано щодня пити каву

Відразу два дослідження прийшли до висновку про те, що вживання кави продовжує життя. Виявилося, що чашка кави в день збільшує тривалість життя в середньому на 9 хвилин, пише 24apteka.

В останні роки відразу кілька авторитетних наукових досліджень прийшли до висновку про існування несподіваних переваги для здоров'я людини від вживання кави. Ряд цих переваг був пов'язаний і з скороченням ризику передчасної смерті. Два нових дослідженнях, включаючи і найбільша з усіх проведених з даного питання, показали, що одна чашка кави в день знижує небезпеку передчасної смерті з будь-якої причини і суттєво зменшує ризик відходу з життя за травних проблем. Вживали по 350 мл кави щодня люди скорочували ризик передчасної смерті на 12% протягом 16 років, а три чашки кави зменшували цю небезпеку на 18%. Вчені з Кембріджського університету у зв'язку з цим підрахували, що стандартна чашка кави щодня збільшує тривалість життя чоловіка на три місяці, а жінки - на місяць.

Іншими словами, одна чашка кави в день дозволяє чоловікам прожити на 9 хвилин довше, а жінкам - на три хвилини. Вчені з Імперського коледжу Лондона і Університету Південної Каліфорнії, проводили обидва дослідження, заявили про те, що захисний ефект кави біологічно можливий, оскільки цей напій містить антиоксиданти і зміцнюють здоров'я компоненти, що борються з резистентністю до інсуліну, що зменшують рівень запалень і поліпшують роботу печінки. Вчені підкреслюють, що якщо люди люблять пити каву, то їм слід продовжувати це робити, а якщо вони не є любителями цього напою, то потрібно задуматися про те, щоб розпочати його пити.

Кава містить безліч антиоксидантів і фенолових компонентів, що грають важливу роль в профілактиці раку. Хоча в дослідженнях не сказано, які саме хімічні речовини кави володіють ефектом еліксиру життя, поза всяких сумнівів даний напій може бути частиною здорової дієти і способу життя.

 



Категория: Здоровье