Вчені пояснили, чому небезпечно пити воду з пластикової тари


Опубликованно 30.09.2018 00:07

Вчені пояснили, чому небезпечно пити воду з пластикової тари

Навіть самий безпечний пластик може бути шкідливим для здоров'я. Дослідження показало, що начебто не представляють ризику хімічні речовини, що замінили бісфенол-А, все-таки несуть ту ж саму загрозу в плані народжуваності і раку, повідомляється на medikforum.ru.

В останні два десятки років наука отримала переконливі докази того, що вироби з пластику небезпечні для здоров'я. Досить часто вони містять хімічний елемент під назвою бісфенол-А, який є порушником гормональної системи. Доведено, що із-за впливу бісфенолу-А у людей можуть виникати проблеми з фертильністю, у них також зростає ризик пухлин. Раніше бісфенол-А активно використовувався в дитячих іграшках, медичних приладах та упаковках для продуктів харчування. Після отримання нових даних цей інгредієнт став масово виключатися з виробничого ланцюжка.

Патриція Хант з американського Case Western Reserve University стверджує, що споживачі повинні керуватися одним правилом: не має жодного значення, які саме хімікати вказано на упаковці. Будь-які пластикові продукти, що мають ознаки фізичних ушкоджень або просто старі самі по собі не можуть вважатися безпечними.

Вчені нагадують, що бісфенол може виділятися в їжу або воду, що містяться всередині контейнерів, після чого проникати в організм і негативно впливає на наше здоров'я.



Категория: Здоровье