Глава «Укравтодору» висловився проти «скасування» жовтого сигналу світлофора


Опубликованно 10.08.2018 03:10

Глава «Укравтодору» висловився проти «скасування» жовтого сигналу світлофора

Глава «Укравтодору» Славомір Новак вважає скасування жовтого сигналу світлофора недоцільною. Про це він заявив на Українському інфраструктурному форумі в Києві.

Керівник держагентства вважає, що жовтий сигнал світлофора скасовувати не можна, а ефективним засобом зниження кількість ДТП на дорогах країни називає зниження швидкості в населених пунктах з 60 до 50 км/год. «Я підтримую зміни швидкості в населений пунктах до 50 км/год. Це підвищує безпеку на дорогах, можливість пережити удар пішоходів на дорозі, це найкращий вихід», - сказав.

В якості аргументу за обмеження швидкості в населених пунктах на позначці 50 км/год він навів ДТП в Одеській області, який забрав життя п'яти осіб. За словами Новака, воно відбулося на наступний день після завершення ремонту однієї з доріг, оскільки водії ганяють на шаленій швидкості», як тільки бачать, що «дорога більш-менш в хорошому стані».

«Жовтий сигнал необхідний. Я завжди буду підтримувати необхідність зеленої стрілки, вона повинна підсвічуватися. А жовтий сигнал - це додатковий елемент залучення уваги водіїв на розв'язках», - сказав він, виступаючи перед учасниками інфраструктурного форуму.

Обговорення доцільності скасування жовтого сигналу світлофора було ініційовано Кабміном у середу, 18 квітня. Причиною стало резонансне ДТП у Кривому Розі, який забрав вже 9 людських життів. На поточний момент ще 16 з 20 постраждалих госпіталізовані з ушкодженнями різного ступеня тяжкості. Як вже повідомлялося, розглянути це питання і внести пропозиції в Кабмін для прийняття остаточного рішення, було доручено Міністерству внутрішніх справ, Міністерству інфраструктури, Національної поліції, «Укртрансбезопасности» та «Укравтодору».



Категория: Авто