Дієтологи порадили, як не розповніти під час відпочинку на природі


Опубликованно 11.06.2018 00:55

Дієтологи порадили, як не розповніти під час відпочинку на природі

Є люди, які вирушають відпочивати на природу тільки з однією метою – поїсти шашликів і випити чогось міцненького.

Навесні на природі апетит посилюється, плюс до всього, аромат смаженого м'яса не залишає байдужим нікого, хіба що вегетаріанців. Під час заміських пікніків люди частіше їдять, випивають і спілкуються, ніж грають у рухливі ігри або просто гуляють по лісі/парку. Тобто, виходить, що під час компанійських бесід з'їдається набагато більше їжі, ніж могло б, якби людина їв будинку і був зосереджений на трапезі.

Щоб не переїдати на природі і не поправлятися після кожних вихідних, проведених за містом, потрібно прислухатися до порад дієтологів:

- не їдьте за місто з порожнім шлунком;

- купуйте нежирне м'ясо для шашлику, наприклад, філе курки або ж самі "знежирені" частини свинини/баранини;

- на тарілці має бути шашлику вдвічі менше, ніж свіжих овочів і зелені;

- не їжте картоплю і смажене на мангалі м'ясо одночасно;

- замість магазинного кетчупу або соусу до шашлику приготуйте свій "домашній" із свіжих помідорів, часнику, кінзи та інших інгредієнтів, які вам імпонують;

- відмовтеся від солодких напоїв та газованої води на природі, пийте воду або овочеві фреші соки;

- ніяких десертів на пікніку бути не повинно, а от ягід і фруктів скажіть "так";

- до шашликів найбільше підходить сухе вино, так стверджують експерти, і дозволяють випити не більше двох келихів, а от від горілки/пива/коньяку та слабоалкогольних напоїв краще відмовитися, в них багато калорій і цукру.

І пам'ятайте, що шашлик – це шкідливий спосіб приготування м'яса, коли жири пережариваются на відкритому вогні, вони стають канцерогенними, тому дуже часто їздити "на шашлики" не варто, так як це може бути небезпечно не тільки для фігури, але і для здоров'я в цілому.



Категория: Здоровье