Розігрівати їжу в пластикових контейнерах небезпечно для здоров'я, – вчені


Опубликованно 31.05.2018 00:05

Розігрівати їжу в пластикових контейнерах небезпечно для здоров'я, – вчені

Багато людей звикли зберігати і розігрівати їжу в пластикових контейнерах, проте це вкрай небезпечно для здоров'я, стверджують специалисы з Indira IVF Hospital (Індія). Справа в тому, що під впливом тепла з пластику виділяється безліч небезпечних речовин. З їжею ці речовини потрапляють в організм і провокують розвиток діабету, підвищення артеріального тиску, ожиріння та проблем з фертильністю.

Бісфенол А (BPA) і фталати – найбільш небезпечні хімічні сполуки, що містяться в пластиці. Потрапляючи в кров людини, вони можуть викликати безпліддя, гормональні порушення і навіть рак. За даними американського Центру з контролю і профілактиці захворювань, в організмі 90% населення можна знайти визначається рівень бісфенолу A.

Це речовина, як стверджують дослідники з Американського товариства репродуктивного здоров'я, також заважає імплантації ембріонів при природному зачатті або під час процедури ЕКО, і при підвищеному вмісті в організмі BPA пара може знову і знову робити ЕКО – без результатів. Більш того, BPA, за словами вчених, може також призводити до повторюваних викиднів після успішної імплантації.

За словами вчених, у харчовому пластиці є й інші канцерогени, такі як ПВХ, діоксин і стирол. Вони легко проникають в їжу, поки вона розігрівається в мікрохвильовій печі.

Фахівці настійно рекомендують розігрівати продукти харчування в скляному посуді (так як зі скла хімічні речовини не можуть потрапити в їжу), а використання пластику в побуті звести до мінімуму.



Категория: Здоровье