Як відрізнити якісні шоколадні цукерки від підроблених? П'ять простих експериментів


Опубликованно 08.04.2018 01:00

Як відрізнити якісні шоколадні цукерки від підроблених? П'ять простих експериментів

На ринку сьогодні дуже багато неякісних шоколадних цукерок, в яких замість какао-бобів – какао порошок, а замість масла какао – дешеве пальмова олія. Такий шоколад якщо навіть не шкідливий, то, на відміну від високоякісного, і не корисний.

Фахівці розповіли про декілька простих експериментах, які в домашніх умовах можуть допомогти відрізнити хороший шоколад від поганого.

Стисніть цукерку в долоні

Масло какао тане вже при температурі 30 градусів за Цельсієм, у той час як пальмове масло починає танути при 40 градусах і вище. Якщо Ви стиснете в долоні цукерку, і вона швидко розтане, це означає, що в ній, швидше за все, дійсно масло какао.

Киньте цукерку в склянку з молоком

Якщо шоколадна цукерка містить масло какао і какао-боби, він швидко потоне в склянці звичайного молока. А низькоякісна цукерка з порошку та інших рослинних олій залишиться «плавати» на поверхні молока.

Фахівці попереджають, що проводити цей експеримент потрібно саме з молоком – вода тут не підійде.

Поставте цукерку в морозильну камеру

Хороший, справжній шоколад в морозильній камері побіліє, а колір поганого або підробленого шоколаду, швидше за все, не зміниться.

Оцініть зовнішній вигляд шоколаду

Хороший шоколад, за словами фахівців, блищить, в той час як низькоякісні шоколадні цукерки, в яких немає масла какао і какао-бобів, виглядають матовими.

Прочитайте склад

На упаковках більшості цукерок виробники досить чесно вказують склад. Правда, більшість споживачів цей склад ніколи не читають. В хорошому шоколаді, за словами експертів, є всього три інгредієнти: какао-боби, масло какао і цукор. У поганому замість какао-бобів – в кращому випадку – порошок какао, а замість масла какао дешеві рослинні жири. Оскільки пальмова олія дуже дешеве, багато виробників вважають за краще використовувати саме його, а на упаковці вказувати «рослинна олія».

Хороший шоколад, як підкреслюють фахівці, коштує майже в два рази дорожче низькоякісного, але він у багато разів корисніше. Тому, краще їсти шоколад рідко, але вибирати найкращий.



Категория: Здоровье