Вчені назвали продукти, які активізують роботу мозку
Опубликованно 29.11.2017 19:52
Продукти, багаті мононенасиченими жирними кислотами, начебто оливкової олії, горіхів, авокадо, підвищують інтелект, повідомляє The Hindustan Times. Дослідження показали, що інтелект був пов'язаний з дорсальній системою уваги, яка важлива для виконання завдань, що вимагають уваги, і повсякденних справ.
Зокрема, загальний рівень інтелекту визначався тим, наскільки ефективно описана мережа була функціонально організована. І мононенасичені жирні кислоти грали тут не останню роль. Дані кислоти опинилися в тісній зв'язці з дорсальній системою уваги і з тим, наскільки система оптимально працює, зазначає Арон Барбі з Університету Іллінойсу.
Дослідження раціону добровольців і рівня їх інтелекту показали, що люди з високим рівнем мононенасичених жирних кислот у крові мали впорядковану структуру в дорсальній системі уваги. Значить, мононенасичені жирні кислоти здатні реально впливати на пізнавальні здібності, заявляє Барбі.
Теги: робота мозку, когнітивні здібності, мононенасичені жирні кислоти
Категория: Здоровье