Всі пункти пропуску на західному кордоні розблоковані


Опубликованно 21.02.2019 00:12

Всі пункти пропуску на західному кордоні розблоковані

Всі пропускні пункти на західному кордоні працюють у штатному режимі, повідомила Держприкордонслужба України. Учасники акції, що протестували проти нових правил розмитнення автомобілів, розблокували всі дороги, що ведуть до прикордонних пропускних пунктах.

Нагадаємо, що протестні акції почалися 25 листопада, в день вступу в силу нового закону, покликаного врегулювати ситуацію з так званими «евробляхами». Одночасно були заблоковані близько десяти пунктів пропуску, що ускладнило перетин кордону і призвело до утворення кілометрових пробок, а в деяких місцях і до бійок між учасниками акції та водіями, вимушеними цілодобово стояти в чергах.

Перший автомобіль, рік перебував на території України у режимі транзиту, розмитнили і випустили у вільний обіг на митниці Луцька. Ним виявився дизельний Renault Thalia 2008 року, власник якого з вересня 2017 року кожні десять днів перетинав українсько-польський кордон, не порушуючи митні правила.

З допомогою митних брокерів волинянин без виїзду за кордон оформив митну декларацію і отримав можливість законно зареєструвати свій автомобіль в сервісному центрі МВС і отримати українські номерні знаки. До вступу в силу нового закону розмитнення такого автомобіля була не можлива, оскільки він не відповідає екологічним стандартам Євро-5.

Як відзначає Волинська митниця ГФС, за два банківських дня після набрання чинності Закон України «Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо оподаткування акцизним податком легкових транспортних засобів», громадяни подали на оформлення понад 270 автомобілів. Тоді як раніше протягом дня оформлялося в середньому 98 автомобілів. Таке збільшення кількості бажаючих розмитнити «евробляхи» співробітники митниці пояснюють введенням пільгового режиму розрахунку акцизу, який діятиме до 24 лютого 2019 року.



Категория: Авто