Hyundai покаже в Детройті водневий суперкар


Опубликованно 16.02.2019 00:40

Hyundai покаже в Детройті водневий суперкар

Компанія Hyundai анонсувала прем'єру спортивного суперкара з силовою установкою на водневих паливних елементах. Новий концепт-кар покажуть в середині січня на автосалоні в Детройті.

Про це керівник підрозділу Hyundai N Альберт Бірман повідомив на прес-конференції під час відвідування виставки споживчої електроніки CES 2019 в Лас-Вегасі. «Якщо не Hyundai, то хто ще зробить «заряджений» водневий автомобіль? Ми компанія, яка володіє найдосконалішими технологіями в цій галузі», - сказав Бірман представникам ЗМІ.

Раніше Hyundai Motor Group заявила, що до 2030 року стане лідером на світовому ринку водневих електромобілів. В дослідження і розвиток цього напряму компанія планує інвестувати $6.8 мільярдів.

У 2015 році компанія Hyundai показала віртуальний суперкар N 2025 Vision для гоночного симулятора Gran Turismo. 884-сильна силова установка прототипу складалася з чотирьох електромоторів, блоку водневих паливних елементів і проміжного накопичувача-суперконденсатора. Кисень через паливні комірки N 2025 прокачувала спеціальна турбіна, здатна розкручуватися до 200 000 об/хв.

Споряджена маса одномісного суперкара, який отримав надлегкий монокок з композитних матеріалів, становила всього 972 кг. Додаткову притискну силу забезпечувала система повітроводів з трубок, що проходила з боків прототипу від передньої частини до задньої вісі. Надалі таке рішення було використано на гоночному спортпрототипе Nissan GT-R LM Nismo.



Категория: Авто