Карлосу Гону пред'явлені офіційні звинувачення


Опубликованно 14.02.2019 00:04

Карлосу Гону пред'явлені офіційні звинувачення

Прокуратура Японії звинуватила колишнього главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона у приховуванні доходів. Мова йде про суму близько 44.5 мільйонів доларів США.

За інформацією токійській прокуратури, у період з 2010 по 2015 роки Гон задекларував лише половину своїх доходів. Незадекларовані кошти повинні були бути виплачені йому в якості вихідної допомоги після звільнення з компанії, а за японським законодавством ці кошти також підлягають декларуванню. Як повідомило агентство Kyodo з посиланням на власне джерело в правоохоронних органах, Гон своєї провини не визнає і стверджує, що не занижував суму своїх доходів у звітах для Токійській фондовій біржі.

За інформацією агентства, сьогодні, 10 грудня, Карлосу Гону і другого фігуранта цієї справи - старшому виконавчому директору компанії Грегу Келлі, звинуваченому в змові з Гоном, вручені нові ордери на арешт, термін їх перебування під вартою може бути продовжений до 30 грудня.

Окружна прокуратура Токіо затримала тепер вже екс-главу альянсу Renault-Nissan-Mitsubishi Карлоса Гона 19 листопада. Розслідування проти нього і Грега Келлі почалося після повідомлень анонімного інформатора всередині автоконцерну. За цим послідувало звільнення Гона з займаних ним посад у Nissan і Mitsubishi Motors. Рада директорів Renault визнав його «тимчасово недієздатним» і тимчасово поклав обов'язки генерального директора компанії на Тьєррі Боллоре. Головою ради директорів концерну обрали Пилипа Лагайета.



Категория: Авто