Hyundai представила систему доступу до автомобіля по відбитку пальця


Опубликованно 13.02.2019 00:12

Hyundai представила систему доступу до автомобіля по відбитку пальця

Компанія Hyundai презентувала інтелектуальну систему безключового доступу, здатну запам'ятовувати відбитки пальців кількох власників автомобіля. Першим її отримає новий кросовер Hyundai Santa Fe для китайського ринку.

Кросовер Santa Fe 2019 модельного року дебютував минулого тижня на автошоу в Китаї. Сканер відбитків пальців вмонтований в дверну ручку і кнопку запалювання. Як стверджують у компанії, ідентифікувавши відбиток пальців, система не тільки розблокує двигун, але і автоматично відрегулює положення сидіння і кут нахилу дзеркала заднього виду. Надалі планують додати індивідуальні настройки температури, вологості і положення рульового колеса. На початковому етапі, інтелектуальна система безключового доступу буде доступна тільки в автомобілях, призначених для китайського ринку.

Принцип роботи системи досить простий: датчик зовнішньої ручки дверей сканує відбиток пальця і при збігу з зашифрованим зразком розблокує замки. Вірогідність помилки при ідентифікації складає всього 1:50000, що порівнянно з технологією Touch ID для iPhone і iPad. Другий сканер відбитка інтегрований в кнопку запуску двигуна і може запам'ятовувати відбитки кількох власників.

Кросовер Hyundai Santa Fe четвертого покоління дебютував в Україні влітку цього року. На українському ринку кросовер доступний з бензиновим 2.4-літровим мотором (188 к. с.) і турбодизелем об'ємом 2.2 л (200 к. с.). Бензинова версія доступна тільки з 6-ступінчастим «автоматом» і повним приводом, тоді як «тяжелотопливные» автомобілі можуть бути, в тому числі і з переднім приводом, 6-ступінчастою «механікою» і 8-ступінчастим «автоматом».



Категория: Авто