Дослідники виявили останки стародавнього "короля Антарктиди", знахідка перевернула уявлення про крижаному континенті - кадри


Опубликованно 09.02.2019 00:08

Дослідники виявили останки стародавнього

Крижаний континент не завжди був холодної непривітної пустелею: 250 мільйонів років тому тут була різноманітна флора і фауна. І жили предки динозаврів і сучасних крокодилів – архозаври.

Опубліковані результати нового дослідника, в якому мова йде про стародавньому обитателеАнтарктиды, чиї останки нещодавно вчені виявили, передає "Рамблер" з посиланням на Eurek Alert.

Раніше невідому різновид архозавров, чиї сліди знайшли на крижаному континенті, описали вчені з Польового музею природної історії США. Знахідка має важливе значення – вона дозволяє дати відповіді на питання про те, як саме формувалася і розвивалася життя в цих землях.

250 мільйонів років тому Антарктида мало нагадувала сьогоднішній холодний континент – температура там практично ніколи не опускалася нижче нуля, росли ліси, текли річки, мешкали тварини, з якими людям не доводилося стикатися ніколи.

Неповний скам'янілий скелет представника того періоду часу і відшукали дослідники. Аналіз показав, що це був архозавр — рептилія розміром з ігуану.

Вона є раннім родичем крокодилів і динозаврів. Вчені зізнаються, що раніше вважали: тваринний світ Антарктиди того періоду мало відрізнявся від африканського – адже давним давно ці материки були з'єднані. Виявилося, тваринний світ Антарктиди був унікальним.

Новий вид отримав назву Antarctanax shackletoni. На думку вчених, древняяящерица була хижою - харчувалася комахами і дрібними тваринами.

Скелет жінки состранным черепом, виявлений на Кавказі, змусив учених повірити у версію про інопланетних прибульців.



Категория: Техника