Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на українських паркінгах та автостоянках


Опубликованно 09.02.2019 00:04

Зарядки для електромобілів стануть обов'язковими на українських паркінгах та автостоянках

У проект оновлених Державних будівельних норм ДБН Ст. 2.3.-15:2007 «Автостоянки і гаражі для легкових автомобілів» додали норму про обов'язкове оснащення громадських гаражів і автостоянок зарядні пристрої для електромобілів. Зарядками повинні будуть забезпечені не менше 5% машиномісць.

«Ілон Маск анонсував появу в Україні швидкісних электрозарядок Tesla Supercharger для електромобілів вже в 2019 році. Думаю, що в наступні роки кількість електромашин зросте в рази. І в усьому світі, і в Україні теж. Тому зараз ми вже прописали у змінах до ДБН про автостоянки норму про обов'язкове встановлення электрозарядок. Зараз плануємо передбачити оснащення электрозарядными пристроями не менше 5% машиномісць на всіх парковках, з поступовим збільшенням цієї частки. Наша ідея — щоб до 2030 року всі 100% машиномісць на автостоянках вже були оснащені электрозарядками», — повідомив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

Як уточнили в прес-службі Мінрегіону, зміни до ДБН підготували фахівці «Українського зонального науково-дослідного і проектного інституту цивільного будівництва». Документ вже затверджений і вступить в силу через 3 місяці після офіційної публікації.

Державні будівельні норми — обов'язкові до виконання нормативні акти, які використовуються при проектуванні нових і реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів у відповідності з їх призначенням. Раніше в Мінрегіоні анонсували, що в рамках чергового оновлення ДБН в Україні стане обов'язковою установка противоослепляющих екранів на розділювальних смугах нових і реконструйованих автодоріг.

Джерело: Мінрегіон



Категория: Авто