Названі претенденти на звання «World Car of The Year 2019»


Опубликованно 07.02.2019 00:28

Названі претенденти на звання «World Car of The Year 2019»

Організатори конкурсу «World Car of The Year» (Всесвітній автомобіль року) оголосила десятку претендентів на перемогу. Переможця конкурсу та кращих у п'яти додаткових категоріях, оголосять у квітні в рамках Нью-Йоркського автосалону.

Список претендентів на звання «Всесвітній автомобіль року 2019», а також списки учасників в категоріях «Зелений автомобіль року», «Міський автомобіль року», «Спорткар року» і «Преміальний автомобіль року» організація World Car Awards (WCA) опублікувала у вересні минулого року. На звання «Всесвітній автомобіль року 2019» претендували 35 моделей, дванадцять з яких - автомобілі японських марок. Також до списку потрапили три моделі BMW, п'ять Audi, Kia Soul нового покоління і кросовер Mercedes-Benz GLE нового покоління.

На наступному етапі конкурсу за титул «Всесвітній автомобіль року 2019» поборються: Audi E-Tron BMW 3 Series Ford Focus Genesis G70 Hyundai Nexo Jaguar I-Pace Mercedes-Benz A-Class Suzuki Jimny Volvo S60/V60 Volvo XC40

В категорії «Преміальний автомобіль року»: Audi A7 Audi Q8 BMW 8 Series Mercedes-Benz CLS Volkswagen Touareg

У категорії «Спортивний автомобіль року»: Aston Martin Vantage BMW M2 Competition Hyundai Veloster N McLaren 720S Mercedes-Benz AMG 4-door Coupe

В категорії «Зелений автомобіль року»: Audi E-Tron Honda Clarity Plug-In Hybrid Hyundai Nexo Jaguar I-Pace Kia Niro EV

У категорії «Кращий дизайн»: Citroen C5 Aircross Jaguar E-Pace Jaguar I-Pace Suzuki Jimny Volvo XC40

У категорії «Кращий міський автомобіль». Audi A1 Hyundai AH2/Santro Kia Soul Seat Arona Suzuki Jimny

Трьох фіналістів журі оголосить 5 березня під час Женевського автосалону, а ім'я володаря титулу «Світовий автомобіль 2019 року» стане відомо 17 квітня, на міжнародному автосалоні в Нью-Йорку. У травні на щорічному автосалоні в Лондоні можна буде побачити моделі, які візьмуть участь у наступному конкурсі «World Car of The Year».



Категория: Авто