Toyota і Panasonic домовилися про спільне виробництво акумуляторів для електромобілів


Опубликованно 06.02.2019 00:12

Toyota і Panasonic домовилися про спільне виробництво акумуляторів для електромобілів

Компанії Toyota і Panasonic підписали угоду про організацію спільного підприємства з виробництва літій-іонних акумуляторів і твердотільних батарей для автомобілів. Нове підприємство буде створено до кінця 2020 року.

Як уточнили в Toyota, створення спільного підприємства має пройти узгодження в антимонопольних органах. Це процес планують завершити до 2020 року. В цьому році марка планує почати масовий випуск електрокарів. Основні завдання нового СП - науково-дослідні та дослідно-конструкторські роботи в області призматичних автомобільних тягових акумуляторів, твердотільних і інших перспективних типів батарей, а також налагодження і серійне виробництво продукції, прийом замовлень і все, що може бути пов'язано з проектуванням, виготовленням і продажем.

51% СП буде належати Toyota, решта 49% - Panasonic. У виробництві планує задіяти фабрики Panasonic в Японії та Китаї. Загальне число співробітників у новій структурі має досягти 3500 чоловік. Їх переведуть з відповідних батарейних підрозділів обох компаній. Крім співробітників і свої ноу-хау в галузі виробництва твердотільних акумуляторів Toyota надасть спеціальне обладнання. Panasonic в свою чергу поділиться технологіями виробництва високоефективних, ємних і безпечних акумуляторів і власною клієнтською базою в Японії і за її межами.

Прагнучи зробити своє спільне підприємство лідером в розробці акумуляторів, корпорації Toyota і Panasonic будуть тісно співпрацювати на всіх стадіях, починаючи з розробки і створення концептів електромобілів, говориться в спільній заяві компаній.

Нагадаємо, що акумуляторними батареями Panasonic оснащуються електромобілі Tesla. А компанія Toyota в період з 2010 по 2014 рік володіла 2.4% акцій Tesla Motor. Більше того, в часи співробітництва Tesla і Toyota випустили електричну версію кросовера RAV4 з агрегатами і електронікою американської компанії, проте загальний «тираж» моделі склав всього 2130 примірників. Після продажу акцій «Тесли» Toyota Motor стала приділяти менше уваги «чистих» електромобілів, переключившись на розробку нових поколінь бензо-електричних гібридів і машин з водневими паливними елементами.



Категория: Авто