За один місяць українські номери отримали 11 тисяч автомобілів з європейської реєстрацією


Опубликованно 04.02.2019 00:22

За один місяць українські номери отримали 11 тисяч автомобілів з європейської реєстрацією

Державна фіскальна служба України відзвітувала про успіхи в розмитненні автомобілів з європейської реєстрацією. За новим законом про митному оформленні закордонних автомобілів на облік в Україні вже встали 11 тисяч транспортних засобів.

З 25 листопада по 26 грудня (включно) 2018 митниця оформила 11 тисяч транспортних засобів з іноземною реєстрацією, які були ввезені на митну територію України з 1 січня 2015 року до набрання чинності нових правил ввезення таких автомобілів і знаходяться на території нашої країни в режимах тимчасового ввезення або транзиту. При цьому тільки за 26 грудня було розмитнено близько 1.4 тисяч автомобілів. Про це повідомила прес-служба ГФС.

Із загальної кількості розмитнених автомобілів майже 9.6 тис. ТЗ перебували в Україні з порушеннями Митного кодексу. За них власники сплатили 81.5 млн грн штрафу (8500 грн за кожен автомобіль), що звільнило їх від адміністративної відповідальності за недотримання строків вивезення та/або транзиту машин.

Нагадаємо, що 25 листопада почав діяти закон про нових умовах ввезення та розмитнення автомобілів. Законом передбачений перехідний період 180 днів для громадян, які ввезли автомобіль з іноземною реєстрацією в період з 1 січня 2015 року до набрання чинності цього закону. Протягом цього часу можна оформити свої транспортні засоби, що перебувають у митних режимах тимчасового ввезення або транзиту. Адміністративне стягнення за порушення строків перебування ТЗ не застосовуються при сплаті штрафу 8500 грн, який встановлено цим законом.

При цьому в ГФС визнають, що частину автомобілів оформляється з затримками і найчастіше це пов'язано з відсутністю у громадян всіх необхідних документів. «Громадянин, який в'їжджає в Україну і планує оформити автомобіль у вільний обіг, повинен спочатку подати попередню митну декларацію, резервуються кошти і тільки після цього його пропустять з пункту пропуску на митницю призначення. Якщо попередня митна декларація не оформлена, громадянин зобов'язаний стояти і чекати. Для тих транспортних засобів, які вже перебувають в Україну в режимі тимчасового ввезення або транзиту, ПД не подається, оскільки необхідно відразу подавати декларації в режим імпорту», — розповіла начальник управління організації митного контролю ГФС Олена Мошинська.



Категория: Авто