Штраф за непристебнутий ремінь безпеки залишиться колишньою


Опубликованно 03.02.2019 00:00

Штраф за непристебнутий ремінь безпеки залишиться колишньою

Верховна Рада відхилила законопроект про підвищення штрафів за ігнорування ременів безпеки в автомобілі і їзду без мотошоломів. Штрафи за ці порушення залишилися колишніми — 51 грн.

Народні депутати не підтримали у другому читанні та в цілому законопроект №8492, яким пропонувалося збільшити штрафи за порушення правил використання ременів безпеки і мотошоломів з 51 до 850 грн. За введення цієї норми проголосували 185 депутатів з 306 присутніх у сесійній залі при мінімально необхідних 226 голосах.

На думку членів Комітету з питань законодавчого забезпечення правоохоронної діяльності нова норма повинна була сприяти зниженню рівня смертності і травматизму на дорогах України у результаті масового зневаги ременями безпеки та мотошоломами.

При доопрацюванні законопроекту до другого читання були внесені технічні правки до назву закону і змінено строки набрання ним чинності у разі прийняття нові штрафи повинні були вступити в силу не через три місяці, а на наступний день після офіційної публікації.

Законопроект №8492 «Про внесення змін до статті 121 Кодексу України про адміністративні правопорушення (про зниження смертності і травматизму на дорогах України шляхом збільшення рівня користування ременями безпеки та шоломами)» у червні 2018 року зареєструвала група народних депутатів на чолі з представником «Народного фронту» Антоном Геращенко.



Категория: Авто