Виробництво Volkswagen Passat хочуть перевести на завод ?koda в Чехію


Опубликованно 03.02.2019 00:00

Виробництво Volkswagen Passat хочуть перевести на завод ?koda в Чехію

Видання Handelsblatt дізналося про плани Volkswagen Group перевести виробництво моделі Volkswagen Passat з Німеччини до Чехії. Якщо інформація підтвердиться, чотиридверку будуть збирати по сусідству зі ?koda Superb.

Ймовірний переклад «Пасату» з конвеєра Volkswagen в німецькому Емден на виробничу площадку ?koda в чеському місті Квасина продиктований оптимізацією виробничих процесів і логістики всередині концерну Volkswagen, в зв'язку з майбутнім початком масового виробництва електромобілів сімейства I. D. Рішення з цього питання наглядова рада концерну прийме в п'ятницю.

Зараз на виробничому майданчику Volkswagen в Емдені випускають дві моделі: ліфтбек Arteon і сімейство Passat. В результаті «дизельного скандалу» і зростання популярності кросоверів і позашляховиків обидві моделі переживають не найкращі часи. За дев'ять місяців 2018 року європейські продажі Passat впали на 5.6% - до 127 325 одиниць. За той же період продажу Arteon склали 17 751 одиниць.

Раніше повідомлялося, що виробництво фургона Volkswagen T6 перенесуть з Ганновера на завод Ford в Туреччині. Переміщаючи виробництво на інші підприємства, Volkswagen Group готує майданчик для серійного випуску електрокарів. Перший - хетчбек Volkswagen I. D. будуть збирати на заводі Volkswagen в Цвіккау. Після переобладнання електрокари планують випускати і на заводах у Емден і Ганновері. Так місце фургона T6 на заводському конвеєрі займе електричний мінівен I. D Buzz, а седана Passat - I. D. Aero.



Категория: Авто