Продукти, які можуть стати гідною заміною м'ясу


Опубликованно 02.02.2019 00:32

Продукти, які можуть стати гідною заміною м'ясу

Здорове харчування завойовує світ і ставати все більш популярним. При цьому є також категорія людей, яка хотіла б споживати менше м'яса, не зменшуючи споживання білка.

Для цього досить додати в раціон правильні замінники м'яса.

1. Яйця

Вони очолюють список продуктів, які поставляють в організм білок. При цьому корисні речовини з нього майже повністю засвоюються. До того ж білок швидко перетравлюється. Дієтологи вважають, що зберігається більше корисних речовин у яйце, зварене некруто.

2. Кисломолочні продукти

Вони є чудовим джерелом кальцію і білка. Якщо раз в день ви будете вживати кисломолочні продукти, то покриєте добову потребу організму в білку. До речі, в сирі і сирі з меншою жирністю набагато більше білків, ніж у жирних продуктах.

3. Риба і морепродукти

Рибою цілком можна замінити м'ясо в раціоні. Риба і морепродукти забезпечують організм людини легкозасвоюваним білком. Причому білок риби нічим не поступається м'ясному. У ньому стільки ж амінокислот і корисних речовин. До того ж завдяки вітамінам D і E риба покращує зір, стан шкіри, волосся і зубів.

4. Бобові

Квасоля, горох, соя, сочевиця, чина, нут здатні замінити м'ясо в раціоні, так як містять рослинний білок. Особливо корисні сочевиця і квасоля. Щоб бобові краще засвоювалися організмом, їх краще вживати в поєднанні з іншими овочами.

5. Горіхи

Запаси білків можна поповнювати горіхами. На думку дієтологів, горіхи відмінно допомагають зберегти здоров'я і молодість. Найбільше якісних білків міститься у волоському горісі, трохи менше – в мигдалевому.

6. Гриби

Вони є відмінним постачальником білка. При цьому низькокалорійні, що важливо для тих, хто хоче схуднути. Так як гриби важко перетравлюються, вживати кожен день їх не варто.

7. Крупи

Вони також багаті протеїнами і можуть замінити м'ясо. Вівсянка, рис, кукурудза в якості гарніру стануть додатковим джерелом білка. А гречка містить найбільше білка серед інших круп (більше 12%). Її корисно вживати дітям і вагітним.



Категория: Здоровье