Таємнича гостя" з далекого куточка галактики увірвалася в Сонячну систему - вчені розбурхані


Опубликованно 30.01.2019 00:02

Таємнича гостя

Астрономи виявили унікальну комету, яка на шаленій швидкості пронеслася крізь Сонячну систему. Вона вже не повернеться назад.

Вчені підозрюють, що "гостя" прибула в Сонячну систему з орбіти іншої зірки, передає "Диалог.UA" з посиланням на "Ліга Новини Росія".

Комету, якій астрологи дали ім'я З/2017U1, була виявлена ще у вересня 2017 року завдяки легендарному телескопу Pan-STARRS 1 на Гаваях. Еезаприметили зовсім поряд із Сонцем. Вчені здивувалися, так як об'єкт, пройшовши зовсім близько до зірки, не згорів, а продовжив рух. Це пояснили величезною його швидкістю 26 км/с. С/2017U1 знадобилося трохи більше півтора років, щоб повністю припинити Сонячну систему, незабаром вона її покине.

Космічна "гостя" дуже цікавить вчених. Вони підозрюють, що комета відірвалася від орбіти іншої зірки. Якщо ця версія отримає підтвердження, то З/2017U1 стане першою відомою людству межзвезднойкометой. Є підозри, що об'єкт прилетів з Веги. Вона розташована на відстані 25 світлових років від Сонячної системи.

Важливо відзначити, що за розрахунками астрологів, З/2017U1 більше не повернеться в нашу Сонячну систему.

Нагадаємо, раніше "Диалог.UA" повідомляв, що до Землелетит астероїд дивної форми: вчені оголосили дату наближення "комети смерті".



Категория: Техника