Вперше в історії людства космічна техніка села на незвідану бік Місяця – кадри


Опубликованно 26.01.2019 06:22

Вперше в історії людства космічна техніка села на незвідану бік Місяця – кадри

Вченим Китаю вдалося відправити свій супутник "Чан'е-4" на незвідану частину Місяця. Це сталося вперше за всю історію людства. Метою техніки є вивчення супутника Землі.

Зонд з Піднебесної "Чан'е-4" зумів успішно завершити частина своєї місії у відкритому космосі. Техніка висадилася на ту сторону Місяця, яку вчені ще не встигли дослідити, передає видання "Диалог.UA" з посиланням на "Російський Діалог".

Сьогодні рано вранці китайський зонд вже приземлився на поверхня Місяця, яка зазвичай невидна людям. Багато людей спостерігали за цим історичною подією в режимі онлайн. Коли зонд приземлився, китайський управління анонсувало новину: техніка приземлилася в зоні, яка була обрана заздалегідь. "Чан'е-4" приземлився в одному з кратерів на південній півкулі Місяця.

Метою техніки є дослідження поверхні Місяця, а також фіксування всіх пересувань. Експерти хочуть дізнатися більше про супутник Землі, за яким спостерігали багато поколінь жителів планети Земля. Варто відзначити, що перші кадри з поверхні Місяця вже були отримані.



Категория: Техника