Ford навчив фари «читати» дорожні знаки і розмітку


Опубликованно 26.01.2019 00:46

Ford навчив фари «читати» дорожні знаки і розмітку

Компанія Ford представила нову систему адаптивного головного освітлення, здатну розпізнавати дорожні знаки та розмітку. Орієнтуючись на реальні об'єкти інфраструктури, система адаптує світловий промінь, підвищуючи безпеку нічних поїздок для водія і пішоходів.

Погодивши роботу фар з показаннями бортових камер автомобіля, фахівці Ford «навчили» головну оптику слідувати за розміткою і повертати світловий пучок у бік повороту ще до того, як водій почне обертати рульове колесо. Саме це і відрізняє систему від Ford технологій, заснованих на використанні інформації з карт GPS-навігації, які не завжди відображає реальну ситуацію. Наприклад, при під'їзді до кругового перехрестя система розширює світловий пучок, щоб водій зміг побачити велосипедистів і пішоходів, які знаходяться біля дороги.

«Наша мета полягає в тому, щоб водити автомобіль вночі було не складніше, ніж вдень. В Європі на 15% вулично-дорожньої мережі щороку змінюється схема руху. Як би ні були корисні навігаційні системи, тільки зчитування дорожніх знаків може дати уявлення про поточний стан дороги», - сказав Міхаель Коерр (Michael Koherr), інженер технологій освітлення в європейському підрозділі Ford.

Як уточнили в компанії, фронтальна відеокамера, встановлена в салонах автомобілів Ford під дзеркалом заднього виду, здатна зчитувати розмітку та дорожні знаки на відстані до 65 м. Це дозволяє змінювати напрям світлового променя набагато раніше, ніж в системах, що відстежують обертання рульового колеса.

За результатами власного опитування компанії, в Європі 81% водіїв боятися сідати за кермо в темний час доби. У Німеччині 53% водіїв повідомили, що побоюються не побачити велосипедиста або пішохода, 43% - «побачити перешкоду занадто пізно», 23% - «не побачити, в яку сторону повертає дорога».



Категория: Авто