Седан Audi e-tron GT отримає «ДНК» електричного Porsche


Опубликованно 24.01.2019 00:28

Седан Audi e-tron GT отримає «ДНК» електричного Porsche

Стало відомо, що вже в листопаді на автосалоні в Лос-Анджелесі відбудеться офіційна прем'єра концепту електромобіля Audi e-tron GT. Купеподібний седан стане прообразом серійного автомобіля, який розділить платформу з електрокаром Porsche Taycan і, як стверджують інсайдери, виявиться швидше Tesla Model S.

Серійний Audi e-tron GT з'явиться в 2020 році, його планують випускати на заводі компанії в німецькому Неккарзульме. За інформацією британського видання Autocar, електромобіль преміум-класу отримає приблизно такий же запас ходу, що і новий кросовер Audi e-tron — близько 400 км, але при цьому буде позиціонуватися як більш динамічний і спортивний автомобіль.

На відміну від кросовера e-tron, побудованого на «візку» MLB Evo, e-tron GT будують на платформі PPE (Premium Platform Electric), розробленої спеціально для електрокарів і використовуваної в Porsche Taycan. PPE дозволять звільнити підкапотний простір і знизити центр ваги за рахунок іншого компонування допоміжних агрегатів і розташування тягової батареї.

За словами менеджера по продуктах Audi Йоханнеса Экштейна, Audi e-tron GT стане першою моделлю марки 350-кіловатним зарядним пристроєм. До 80% ємності батарея електрокара буде заряджатися за 12 хвилин. З місця до 100 км/год конкурент Tesla Model S P100D має прискорюватися не більше ніж за 4.3 с і розвивати максимальну швидкість 250 км/ч.

Ілюстрація під заголовком: Autocar



Категория: Авто