Як в Феодосії виконують доручення глави Криму у сфері охорони здоров'я


Опубликованно 22.01.2019 00:06

Як в Феодосії виконують доручення глави Криму у сфері охорони здоров'я

Насамперед, на виїзній нараді у Феодосії 15 січня обговорили доручення по розширенню асортименту феодосійських аптек.

- Що хочу від Вас, Сергій Миколайович. У Вас є муніципальні аптеки, і з точки зору асортименту, вони відстають від аптек ГУП «Крим-Фармація». Подивіться, які потрібно докласти зусилля, ми могли б спільно розширити мережу, а разом з тим і необхідний асортимент лікарських препаратів, - запропонував Сергій Аксьонов.

За дорученням відзвітував перший заступник голови адміністрації міста Феодосії Ігор Заїкин:

- На нараді в минулий раз було доручено підприємству «Крим-Фармація» допомогти муніципальних аптек в якості асортименту. Від підприємства прийшов лист з проханням влити МУП«Міські аптеки» в ГУП«Крим-Фармації».

Глава Криму відповів, що такий варіант також припустимо:

- Питання в одному, що нам з Вами треба –якісні дешеві препарати, наявність ліків для пільговиків у повному обсязі, асортименті. Як це зробити – я Вас зараз не підбиваючи передати муніципальні аптеки в Крим-Фармацію». Нехай Сергій Миколайович визначиться, як зручніше взаємодіяти. Але дайте людям асортимент, щоб все можна було приобрестив межах доступності від житла і отримати пільгові ліки.

Нагадаємо, що у Феодосії за даними Прокуратури співробітники аптечної мережі «Крим-Фармація» порушили законодавство у сфері охорони здоров'я, в результаті чого пільгові категорії громадян не могли вчасно отримати належні їм безкоштовні лікарські засоби в аптеці мережі № 39 по вул. Генерала Горбачова, 4.

Далі про виконання доручень відзвітував міністр охорони здоров'я Криму Олександр Голенко. Він розповів про те, що під будівництво нової міської лікарні Феодосії визначено земельну ділянку, однак новому керівнику адміністрації необхідно найближчим часом оформити цю ділянку.

Олександр Голенко повідомив, що майже всі доручення глави республіки у сфері охорони здоров'я були виконані:

- Апарат УЗД для феодосійської міської лікарні включений у відомчу цільову програму, кошти передбачені, технічне завдання було підготовлено і пройшло експертизи. До кінця кварталу, тобто, в кінці березня – початку квітня, як і планувалося, апарат буде в лікарні.

Міністр охорони здоров'я дав роз'яснення про хід проведення у Феодосії програми щодо забезпечення інфекційної безпеки і лікування інфекційних хворих, особливо в курортних містах:

- У Феодосії інфекційне відділення буде побудовано заново. За минулий місяць підготовлено план заходів. Кошти на будівництво передбачені в бюджеті Криму, зараз розглядається медико-технічне завдання. Відділення буде перебувати на території міської лікарні, і буде забезпечувати весь феодосійський регіон. Завдання поставлене таке – повністю побудувати, оснастити очисними спорудами, обладнанням, кадрами. За планом поки все йде в термін, сподіваємося завершити нашу роботу до серпня.

Олександр Голенко згадав, що в Коктебелі станція швидкої помощиотметила новосілля і вже знаходиться в новому приміщенні. Там же за останній місяць був відкритий і вже функціонує добудований до селищної амбулаторії модуль.

За словами міністра, в нинішньому році передбачається здійснити доплати феодосійським медичним працівникам в рамках загальнореспубліканських програм. А також спільно з Адміністрацією міста заплановано прийняття заходів по залученню медичних фахівців для швидкої допомоги в літній сезон, так як, на думку уряду Криму, навантаження значно зростає.

Не обійшли увагою доручення з опалення феодосійської міської лікарні:

- Ще одне питання, яке ми з Адміністрацією міста почали опрацьовувати, і про нього в курсі Михайло Селезньов, стосується котельні по вулиці Корабельній, 33. Ми забезпечили її роботу, опалення здійснюється зараз. З Адміністрацією Феодосії був складений план заходів, тепер залишилося вирішити питання земельної ділянки та техзавдання. Найближчим часом і до наступного опалювального сезону потрібно визначити її відомчу належність та облаштування.

У свою чергу, віце-прем'єр Михайло Селезньов також прокоментував обставини поданої котельні:

- Ситуація спливла в серпні, коли заслуховуючи доповідь Феодосії на відеоселекторній нараді з підготовки до зими, ми зрозуміли зі слів Адміністрації, що котельня по вулиці Корабельна, 33 опинилася без господаря. При детальному розгляді, коли було дано доручення запустити цю котельню, яка розташовується на території міської лікарні на 220 ліжок, виявилося, що вона знаходиться у власності міста. Навіть не знали, що вона є, потрібно було тільки її утримувати.

Віце-прем'єр підтвердив, що в даний час тепло в лікарню подається. По котельні складена дорожня карта, і спільно з міністерством охорони здоров'я Криму, Адміністрацією міста Феодосії питання її функціонування буде закритий до весни.



Категория: Здоровье