Pininfarina показала тизер електричного гіперкара Battista


Опубликованно 21.01.2019 00:34

Pininfarina показала тизер електричного гіперкара Battista

Марка Pininfarina опублікувала нове зображення першого повністю електричного гіперкара Battista. Світова прем'єра новинки відбудеться на весняному автосалоні в Женеві. Перші автомобілі клієнтам поставлять в 2020 році.

Дизайн інтер'єру свого першого електричного суперкара компанія Automobili Pininfarina розкрила влітку минулого року. Зараз опубліковано фото передньої частини автомобіля з логотипом компанії і тонкими світлодіодними фарами, з'єднаними між собою широким U-подібним елементом, імовірно, виконують функції денних ходових вогнів.

Як стало відомо раніше, високотехнологічний кокпіт Pininfarina Battista орієнтований на водія. Салон укомплектований мінімалістичною центральною панеллю з трьома дисплеями, на які виводяться дані бортових систем, показання приладів і підказки навігаційної системи. На приладовій панелі тільки дві фізичні кнопки, розташовані по обидві сторони від зрізаного рульового колеса: ліва призначена для переключення їздових режимів, права - виконує функції селектора передач. Кілька кнопок є і на самому кермі. Світлодіодне навколишнє освітлення приладової панелі плавно переходить на дверні панелі.

Купе укомплектують 1900-сильної електричною силовою установкою, розвиваючої 2300 Нм крутного моменту. З місця до 100 км/год гіперкар зможе прискорюватися менш ніж за 2.0 с. Максимальна швидкість складе 402 км/ч. Заявлений запас ходу без підзарядки - 483 км

На ринку Pininfarina Battista зможе конкурувати з Tesla Roadster другого покоління і гіперкаром Rimac C_Two хорватської фірми Rimac, що приймає участь у розробці італійської новинки. Виробництво електричного гіперкара Battista налагодять на заводі Pininfarina SpA в Камбиано, недалеко від Туріну. Тираж электрогиперкара вартістю, приблизно, 2.0 - 2.5 мільйона доларів США обмежать 150 примірників.



Категория: Авто