Toyota розробила новий комплекс систем безпеки — Guardian


Опубликованно 20.01.2019 09:50

Toyota розробила новий комплекс систем безпеки — Guardian

Toyota Research Institute (TRI) представив новий комплекс систем безпеки під назвою Guardian. Прем'єра новинки відбулася на щорічній виставці споживчої електроніки CES 2019 в Лас-Вегасі.

Роботу системи Toyota Guardian автори проекту продемонстрували з допомогою відеоролика і 3D-анімації. Прототип TRI-P4, побудований на базі флагманського седана LS нового покоління і оснащений новим комплексом систем безпеки, став одним з трьох автомобілів, що брали участь в аварії, інсценованої на автомагістралі в Каліфорнії. Як кажуть в компанії, Guardian розробляється в першу чергу для виявлення і запобігання можливих аварій. Система здатна працювати як з водієм-людиною, так і з автономною системою водіння Toyota.

Як стверджують автори проекту, комплекс Toyota Guardian «підвищить продуктивність людини за кермом, а не замінить його». Водій повинен постійно контролювати автомобіль, за винятком тих випадків, коли система передбачає або ідентифікує наступний інцидент і коригує поведінку автомобіля з урахуванням даних, введених водієм.

У своїй розробці фахівці TRI використовували дані про роботу «автопілота» сучасних винищувачів, стабілізуючого літак і утримує його в межах певного діапазону безпеки, аналізуючи інформацію тисячі разів в секунду.

У минулому році виконавчий директор Toyota Акіо Тойода заявив, що компанія планує включити систему Guardian в список стандартного оснащення безпілотних платформ, побудованих на базі автономного шаттла e-Palette Concept, що дебютував у січні минулого року в Лас-Вегасі. Шатли Toyota e-Palette компанія планує будувати для ринку MaaS - Mobility as a Service. Як повідомили в компанії, покупці автопарку MaaS можуть використовувати будь-яку автономну систему, а Toyota Guardian буде виконувати функції резервної системи автоматичного управління.



Категория: Авто