Перший кросовер Aston Martin показали в серійному кузові


Опубликованно 20.01.2019 00:38

Перший кросовер Aston Martin показали в серійному кузові

Компанія Aston Martin приступила до випробувань свого першого кросовера — DBX. Виробництво новинки планують почати в четвертому кварталі 2019 року на новому заводі марки в Сент-Атане, Південний Уельс.

Раніше передбачалося, що перший кросовер марки вийде на ринок під назвою Varekai, але новинці дісталося ім'я однойменного концепту, представленого навесні 2015 року на автосалоні в Женеві.

Компанія опублікувала фото прототипу, яким належить пройти широку програму тестування, складену з урахуванням нових процедур і стандартів. Деякі її етапи пройдуть в районах, в яких раніше не досліджувався ні один спорткар марки. Прототип випробують в умовах крижаної Арктики, жарких пустель на Середньому Сході, на альпійських перевалах, високошвидкісних німецьких автобанів і Нюрбургринзі. А почалося випробування в Північному Уельсі, де проходить етап чемпіонату світу з ралі.

На відміну від шоу-кара, який представляв собою позашляхове купе, серійний автомобіль - п'ятидверний кросовер, зберіг потопають дверні ручки і характерну форму повітрязабірників концепту. На ринку Aston Martin DBX зможе конкурувати з Bentley Bentayga, Lamborghini Urus, Porsche Cayenne і Maserati Levante.

Технічну інформацію про DBX в компанії не розкривають. Імовірно, моторну гамму кросовера складуть 4.0-літровий твін-турбо двигун V8 від Mercedes-AMG потужністю близько 600 л. с. і власний двигун V12. Пізніше очікується поява гібридної і повністю електричної модифікацій.

Виробництво Aston Martin DBX налагодять на споруджуваній в Сент-Атане, в Південному Уельсі, нової складальної майданчику марки, призначеної для випуску великих автомобілів. Надалі тут планують збирати повністю електричні моделі.



Категория: Авто