Завод Toyota в Польщі освоїв виробництво гібридних трансмісій, які раніше випускали тільки в Азії


Опубликованно 19.01.2019 00:02

Завод Toyota в Польщі освоїв виробництво гібридних трансмісій, які раніше випускали тільки в Азії

На заводі Toyota Motor Manufacturing Poland (TMMP) в польському місті Валбжих розпочалося виробництво трансмісій для гібридних моделей Toyota Corolla і C-HR, призначених для європейського ринку.

Завод TMMP в Польщі - друге підприємство Toyota Motor за межами Японії і перше поза Азії, на якому будуть випускати гібридні трансмісії марки. Продукція заводу буде поставлятися в Великобританію і Туреччину. Раніше трансмісії поставлялися на ці заводи з Японії.

Як повідомили в європейському підрозділі Toyota Motor, виробництво трансмісій - це перший етап впровадження технологій марки і платформи Toyota New Global Architecture (TNGA) на польські заводи. Розширення виробництва на заводі у Валбжиху дозволило додатково створити близько 600 нових робочих місць. При цьому кумулятивні інвестиції компанії у польські підприємства перевищили 1 млрд. євро.

Перший гібрид Toyota з'явився в Європі в 2000 році. Сьогодні практично кожен другий автомобіль, проданий маркою на європейському ринку, гібридний і попит продовжує зростати. У відповідності зі стратегією розвитку марки, до 2030 року Toyota Motor планує продати більше 5.5 мільйонів транспортних засобів по світу, включаючи 1 мільйон автомобілів з нульовим рівнем викидів у рік. Як заявив президент і головний виконавчий директор Toyota Motor Europe доктор Йохан ван Зіл, розширення виробництва в Європі - один з кроків на шляху досягнення цієї мети.



Категория: Авто