Главу Audi звільнили за «дизельного скандалу»


Опубликованно 17.01.2019 00:24

Главу Audi звільнили за «дизельного скандалу»

Генеральний директор Audi Руперт Штадлер залишає компанію і концерн Volkswagen з-за розслідування «дизельного скандалу» і «більше не буде працювати в Volkswagen Group».

Рішення про відхід Штадлера з займаних ним посад в Volkswagen Group і посади голови правління Audi було прийнято наглядовими радами Volkswagen AG і Audi AG. Як говориться в офіційній заяві, з-за попереднього ув'язнення Штадлер не може виконувати свої обов'язки члена правління і хоче зосередитися на своїй захисту. Рішення про його звільнення «набирає чинності негайно», як підкреслено в заяві, «більше не буде працювати в Volkswagen Group».

Кар'єра Штадлера компанії Audi почалася в 1990 році. 1 січня 2003 року він став членом правління Audi AG, а 1 січня 2007 року був призначений головою. 1 січня 2010 року він увійшов до правління Volkswagen AG.

18 червня прокуратура Мюнхена заарештувала Штадлера у справі про «дизельгейте», звинувативши «у шахрайстві і опосередкованому фальсифікації». Він став найбільш високопоставленим особою компанії, затриманих у рамках розслідування починаючи з вересня 2015 року. На думку прокуратури, махінації з показниками шкідливих викидів в Volkswagen Group почалися в 2009 році. За ці роки компанія Audi продала в Європі та США близько 210 тисяч автомобілів з встановленими незаконним програмним забезпеченням. Прокурори вважають, що Штадлер, обіймав у 2007 році ряд керівних посад у Audi, не міг не знати про це.

Хто займе посаду голови правління Audi AG, в концерні не уточнили. Після арешту Штадлера тимчасовим керівником компанії призначений колишній глава відділу продажів і маркетингу Абрахам Шот.



Категория: Авто