Тонна живої ваги і майже вісім метрів завдовжки: вчені визнач самого величезного хижака "всіх часів" - кадри


Опубликованно 16.01.2019 00:16

Тонна живої ваги і майже вісім метрів завдовжки: вчені визнач самого величезного хижака

В доісторичні часи, близько 198 мільйонів років тому, на півночі сучасної Італії жив гігантський динозавр-м'ясоїд. Його останки знайшли археологи і детально описали зовнішність і звички "суперубийцы".

Опубліковані результати дослідження щодо останків "доісторичного монстра", знайдених в північній частиИталии. Він мешкав в цих землях майже 200 мільйонів років тому, коли людство ще не існувало. А інакше, першим людям точно б непереливки. Про це передає "Ліга. Новини".

Дослідники заявили, що динозавр-м'ясоїд під назвою Saltriovenator zanellai становив у довжину близько 7,5 метра і важив не менше тонни, а це означає, що у часи початку Юрського періоду це був найбільший з усіх известныххищных динозаврів. Цікава, що така знахідка – перша на території гірських районів Італії.

Цікаво, що Saltriovenator zanellai багато змінив у подання палеонтологів про початок Юрського періоду – раніше вчені не припускали, що настільки давні часи планету населяли м'ясоїдні наземні істоти. І, тим більше, таких значних габаритів: вважалося, що на самому початку Юрського періоду розміри ящерів не були великими, що пояснювалося нестабільним кліматом і, як наслідок, відсутністю нормальної кормової бази.



Категория: Техника