Легендарний філософський камінь стане реальністю: вчені з Китаю в кроці від грандіозного наукового прориву


Опубликованно 12.01.2019 00:24

Легендарний філософський камінь стане реальністю: вчені з Китаю в кроці від грандіозного наукового прориву

Якщо задум китайських вчених здійсниться в повній мірі, то це буде справжня сенсація в сучасній науці.

Адже китайці зможуть домогтися того, до чого алхіміки йшли століттями. Тобто мрії про філософський камінь, який зможе перетворювати неблагородні метали дорогоцінні, і в золото в тому числі, стануть дійсністю, передає "Диалог.UA" з посиланням на"Ліга Новини Росія".

Так, команда вчених з Даляньского інституту хімічної фізики оприлюднила результати цікавого дослідження, в якому повідомлялося, як можна звичайну мідь перетворити в матеріал, ідентичний або срібла, або ще краще – золота.

Під час експерименту вчені отримали метал, здатний служити каталізатором реакції, що виробляє спирт з вугілля. А це, як відомо, здатні лише дорогоцінні метали. Такі, як золото.

Так, в ході досліджень китайці шматок міді піддали впливу гарячого і електрично зарядженого газу аргону. При такому процесі отриманий матеріал майже ідентичний золота - також стійкий до ерозії тощо

Вчені з Китаю відзначають, що це новий матеріал в основі якого дешева мідь, цілком здатний замінити золото і срібло. Ці два матеріали використовують при виробництві пристроїв, для яких потрібно серйозне кількість зазначених двох металів.

У теж час такий матеріал буде мало корисний фальшивомонетникам. Адже щільність його залишиться такою, як у міді. Відповідно він буде легше золота, і не підійде для того, щоб зробити підроблені злитки золота, або ж золоті монети.

Раніше житель М'янми нашелуникальный камінь, здатний плавити метал.

Також вчені показаливозможности інопланетного металу.



Категория: Техника