При яких захворюваннях інжир протипоказаний, а при яких – корисний?


Опубликованно 07.01.2019 00:00

При яких захворюваннях інжир протипоказаний, а при яких – корисний?

Інжир багатий аскорбіновою кислотою, вітамінами В1 і В2, каротин, мінеральні речовини (калій, кальцій, магній, фосфор, залізо). Вміст цукрів (глюкози і фруктози) досягає 20-30%. В інжирі також виявлені пектинова кислота, клітковина.

Сушений інжир містить до 70% цукрів, і відрізняється високою калорійністю.

Інжир корисний при серцево-судинних захворюваннях, венозної недостатності, схильності до тромбозів, анемії. Він також використовується як легкий проносний засіб, для поліпшення травлення. Інжир має також сечогінну і потогінну властивостями.

Однак слід пам'ятати, що вживання інжиру протипоказане хворим на цукровий діабет, при гострих запальних захворювань шлунково-кишкового тракту.



Категория: Здоровье