Українців попередили про серйозну катастрофу через космосу


Опубликованно 04.01.2019 00:16

Українців попередили про серйозну катастрофу через космосу

Вже сьогодні потрібно задуматися про істотні зміни, інакше становище буде незворотним.

Голова правління альянсу "Нова енергія України" Валерій Боровик заявив, що в найближчі десятиліття людству доведеться зіткнутися з новою смертельною небезпекою изкосмоса, так як околоземная орбіта накопичила величезну кількість космічного сміття, який незабаром почне падати на поверхню планети. Про це повідомляє "Обозреватель", передає "Диалог.UA".

За прогнозом експерта, вже через 5-10 років можуть виникнути серйозні катастрофи.

"Навколо десятки тисяч уламків космічних кораблів, предметів життєдіяльності людини, викинутого сміття, розбитих кораблів, які були збиті спеціально ракетами Китаю і США, щоб показати, що вони можуть. Потім була заборона на використання ядерної зброї в космічному просторі. Але все одно триває протистояння і продукується якийсь сміття", — розповів експерт.

За підкреслив, захламление орбіт сміттям - реальна загроза. Є орбіти поховання, які знаходяться вище, а є орбіти, які фактично треба вичищати. Вони можуть бути придатні до запуску супутників, але на сьогоднішній день вони закриті уламками кораблів, супутників та інших небесних тел.

"Це великі шматки людської діяльності на орбіті, вони є проблемними", - сказав Боровик.

Він також нагадав, що в 2018 році Китай затопив у Тихому океані орбітальну станцію "Тяньгун-1".

"Затопили китайську станцію в океані, але вона спускалася на Землю непрогнозовано. Тільки коли вона почала наближатися до поверхні Землі, стало зрозуміло, де вона впаде", — зазначив він.

Таким чином, наприклад, супутник втратив свою життєдіяльність, його вже не підтримують на орбіті двигуни. Він потихеньку входить в атмосферу. Якщо це маленький супутник, то він згоряє в щільних шарах атмосфери, якщо великий — він повністю не згоряє і шматки падають на землю.

"Ще 5-10 років, і можуть бути серйозні катастрофи на Землі... Більшу частину поверхні Землі займають океани і вода, тому в переважно уламки падають не на поверхню Землі, а на поверхню морів, океанів і так далі. Але завтра-післязавтра ніхто не гарантує, що це не впаде на голову обивателям", — уклав експерт.

Раніше, експерти з НАСАобнаружили в космосі явище "Летюча миша", яке відбувається із-за великої зірки. Дивно те, що "крила" більше, ніж наша Сонячна система в 200 разів. Люди, захоплюються космосом, дуже зацікавилися цим явищем. Астрономи ж приступили до вивчення "Летючої миші".

Нагадаємо, один з космонавтів Олександр Герстнедавно виявив старе послання на борту МКС. Його залишили одні з тих, хто вперше зайшов на цей борт. Оскільки воно було на дискетах, Герст не зумів його прочитати на борту. Можливо, після прибуття на Землю він зможе це зробити.

Як повідомляв "Диалог.UA" не так давно експерти уфології, зокрема Скотт Уорінг,змогли виявити досить інтригуючий об'єкт у відкритому космосі на астероїді Бенну. Він схожий на піраміду, яка була побудована представниками неземних цивілізацій.



Категория: Техника