Гарбуз допомагає організму виробляти гормон щастя
Опубликованно 02.01.2019 00:00
Осінь – саме час поласувати свіжою гарбузом. У ній містяться такі корисні речовини і мінерали, як бета-каротин (причому в більшій кількості, ніж у моркві), пектин, каротин, калій, кальцій, магній, цинк, фтор, мідь, марганець, залізо, кобальт, фосфор і натрій.
Крім цього, вона є джерелом таких вітамінів, як В1, В2, С, Е, РР. При цьому калорійність овоча низька – всього 28 ккал на 100 грам продукту, що робить його важливим продуктом в дієтичному харчуванні.
Не менш корисні для здоров'я і насіння гарбуза. До їх складу входять каротиноїди, фосфоліпіди, фосфатиди, стерини, флавоноїди, а також вітаміни. Мало хто знає, але насіння гарбуза поряд з устрицями і кунжутом, входять у трійку продуктів з найбільшим вмістом цинку. Олія з гарбузового насіння – це справжній склад ненасичених, насичених і поліненасичених жирних кислот (в тому числі лінолевої і олеїнової).
Для тих, хто страждає від осінньої хандри, є хороша новина: у м'якоті гарбуза міститься амінокислота триптофан, яка відповідає за вироблення гормону щастя.
Категория: Здоровье