Десять продуктів проти стресу і тривожності


Опубликованно 29.12.2018 00:26

Десять продуктів проти стресу і тривожності

Як їжа допомагає боротися з тривогою? Тривога частково викликана дисбалансом нейротрансмітерів, пояснює Алі Міллер, інтегративний дієтолог і автор книги «Дієта проти тривоги».

Нейротрансмітери є хімічними посередниками, які грають роль у регулюванні настрою. Дієта, яка містить поживні речовини з цільних харчових продуктів, допомагає створювати баланс нейромедіаторів, покращуючи микробиоз кишечника.

«Відкинувши рафіновані вуглеводи і подразники кишечника, ви можете допомогти йому виробляти здорові бактерії», – говорить Міллер.

Такі продукти, як апельсини, зелень і авокадо, не вилікують тривогу, але допоможуть знизити тяжкість симптомів. А сендвіч з індичкою не усуне всі проблеми, але може заспокоїти деякі симптоми неспокою.

Ось 10 продуктів, які рекомендують фахівці:

1. Індичка.

Триптофан допомагає організму виробляти серотонін, щасливий заспокійливий нейротрансміттер, який допомагає регулювати сон.

Триптофану, як правило, найбільше у білкових продуктах, таких як індичка, але його також можна знайти в горіхах, насінні і бобах.

2. Лосось.

Ця універсальна і поживна риба багата омега-3-жирними кислотами, які необхідні для здоров'я мозку і добре функціонуючої нервової системи.

Було доведено, що вживання достатньої кількості цих важливих протизапальних жирів підвищує настрій і знижує ризик депресії. Головне, щоб риба була максимально натуральною.

3. Чорний шоколад.

Дієтологи рекомендують чорний шоколад, тому що він багатий більш здоровими антиоксидантами, ніж будь-який інший. Дослідження також показали, що люди, які щодня їли по 50 грам темного шоколаду протягом двох тижнів, відчували зниження гормонів стресу.

Під чорним шоколадом мається на увазі шоколад, в якому вміст какао становить від 70% і вище.

4. Спаржа.

У 2013 році китайський уряд проголосив, що екстракт спаржі зменшує стрес і сприяє розслабленню. І це правда!

Одна з можливих причин заспокійливого ефекту спаржі - високий рівень фолієвої кислоти, недолік якої пов'язаний з депресією. Тарілка спаржі забезпечує близько двох третин рекомендованої щоденної дози фолата

5. Квашена капуста.

Ферментовані продукти, такі як квашена капуста, вважаються пробіотичними, і їх регулярне споживання підвищує настрій.

Фактично, дослідження, опубліковане в журналі Psychiatry Research, показало, що раціон з високим вмістом квашеної капусти, кефіру, солінь та інших ферментованих харчових продуктів був пов'язаний з більшою стресостійкістю у молодих людей.

6. Цитрусові.

Вітамін С пов'язаний з зменшенням рівня тривоги. Звичайно, завжди краще отримувати живильні речовини з здорової їжі, а не з таблеток, тому додайте лимони в свій чай і прикрашайте йогурт або салати апельсинами і грейпфрутами.

7. Брокколі.

Зелені овочі, такі як брокколі, містять магній, заспокійливий мінерал, який може допомогти розслабитися, а також сприяє правильній роботі травної системи.

Щоб отримати добову дозу рекомендованих 400 мг магнію, їжте брокколі в якості гарніру або додавайте їх в омлети, супи і салати. Інші джерела магнію включають мигдаль, насіння соняшнику і насіння кунжуту.

8. Авокадо.

Авокадо багаті мононенасиченими жирами і антиоксидантами, які сприяють кращому притоку крові до епіцентру ваших тривожних думок: вашому мозку.

Воно також має 20 різних вітамінів і мінералів, включаючи основні поживні речовини, пов'язані із настроєм, такі як фолат, В6 і калій. Вважайте це відмінним приводом полюбити авокадо.

9. Вівсянка.

Як і листова зелень, вівсянка містить високий рівень заспокійливих мінералів, таких як магній. Тільки половина чашки сухої вівсянки забезпечує третину рекомендованої щоденної норми магнію.

Вона також дає енергію і наповнена антиоксидантами і поживними речовинами, беруть участь у регулюванні настрою.

10. Ромашковий чай.

Чашка кави – це добре, але він навряд чи врятує вас від стресу. Замініть його на ромашковий чай. Згідно з доповіддю Гарвардської медичної школи, чай з ромашки є ефективним альтернативним засобом проти занепокоєння.

Випийте чашку чаю перед сном, щоб заспокоїти вашу нервову систему і налаштуватися на кращий сон.



Категория: Здоровье