Чому вам лінь тренуватися? Відповідь в ДНК


Опубликованно 27.12.2018 00:22

Чому вам лінь тренуватися? Відповідь в ДНК

Якщо ви весь час намагаєтеся придумати привід не піти в спортзал, в цьому винні... ваші гени. Саме вони, як з'ясували вчені з Oxford University, відповідають за вашу фізичну активність.

Фахівці провели аналіз даних понад 90 000 – досліджували їх геном і розпитали про рівень фізичної активності. 14 генів виявилися пов'язані з фізичною активністю людей. Про зв'язки 7 з виділених генів і фізичною активністю вчені до недавніх пір і не знали.

Також фахівці виявили збігу в списках генів, що відповідають за рівень фізичної активності, та генів, пов'язаних із страждають нейродегенеративними захворюваннями на зразок хвороби Альцгеймера. Це наочно показує, що при певних зовнішніх факторах дані гени можуть призвести до цілої низки проблем. Не даремно фахівці часто говорять про важливість тренувань для здоров'я мозку.

Згідно з останніми рекомендаціями, доросла людина в тиждень повинен витрачати 150 хвилин на помірну аеробну активність (катання на велосипеді) або 75 хвилин на активні тренування (біг). Також важливі силові тренування (мінімум два рази на тиждень), які будуть підтримувати всі основні групи м'язів в тонусі.



Категория: Здоровье