У дитячих іграшках знайшли смертельно небезпечні канцерогени


Опубликованно 24.12.2018 00:10

У дитячих іграшках знайшли смертельно небезпечні канцерогени

У пластикових дитячих іграшках вчені з Плімутського університету (велика Британія) знайшли небезпечно високі рівні важкого металу кадмію, відомого як небезпечний канцероген. Це ж речовина вчені знайшли і у багатьох інших повсякденних предметах, у тому числі в пластикових стаканчиках, керамічних виробах і фарбах.

Кадмій використовується для створення яскраво-червоного, оранжевого або жовтого кольору. Цей метал може потрапляти і в скляні предмети в процесі переробки. Згодом шар фарби з речей починає відпадати. При попаданні в організм це речовина може мати канцерогенний ефект, а потрапляти в організм він може запросто – особливо якщо мова йде про дітей, які нерідко облизують свої іграшки.

Згідно з дослідженнями, концентрація кадмію в середовищі не повинна перевищувати 50-800 частин на мільйон. Однак на поверхні деяких речей кількість кадмію може у багато разів перевищувати рекомендовані або допустимі рівні.

Найвищий вміст металу було виявлено на поверхні старих і нових склянок і пляшок. Кадмій також виявлявся в складі фарб, які використовуються для створення малюнків, логотипів і написів (метал був виявлений в 70 відсотках випадків). Він також був знайдений на кераміці з найвищим рівнем змісту (40 000 частин на мільйон), а також на старих пластмасових виробах (до 35 000 частин на мільйон).



Категория: Здоровье