Медики розповіли, кому корисно їсти хумус


Опубликованно 20.12.2018 00:34

Медики розповіли, кому корисно їсти хумус

Популярне блюдо в східному Середземномор'ї хумус починає завойовувати своє місце і в Україні. Головним компонентом страви є турецький горох нут.

Нут відварюють, розтирають в пюре, додають туди кунжутную пасту, лимонний сік, сіль, оливкову олію і спеції (від часнику, цибулі до кедрових горіхів і какао), передає Zhyvyaktyvno.

Зі слів дієтологів, хумус не просто має високу харчову цінність, він містить такі цінні компоненти, як: залізо, калій, кальцій, комплекс вітамінів B, магній, фолієву кислоту, тіамін і рибофлавін (зміцнюють м'язи і нервову систему), ретинол (елемент, який забезпечує молодість та еластичність тканин) і амінокислоту триптофан, потрібну для роботи мозку.

А ще хумус є природним антидепресантом, тому страва дарує відчуття задоволення і щастя завдяки своїй здатності підвищувати вироблення серотоніну. Особливо люблять хумус атлети, адже це потужне джерело енергії.

 

 



Категория: Здоровье