Ford спростував чутки про злиття з Volkswagen


Опубликованно 15.12.2018 00:08

Ford спростував чутки про злиття з Volkswagen

У Ford спростували інформацію про «повномасштабному злиття з Volkswagen AG і створення найбільшої автомобільної компанії в світі. Volkswagen AG і Ford Motor залишаться окремими компаніями і партнерами у ряді проектів.

Про це пише Motor1 з посиланням на електронний лист прес-секретаря Ford. Меморандум про взаєморозуміння Volkswagen AG і Ford Motor підписали в червні цього року. Спочатку партнери планували обмежитися спільною розробкою декількох комерційних автомобілів, але зараз мова йде про розширення співробітництва в сферах, спрямованих на «краще обслуговування мінливих потреб клієнтів».

Як пише Motor1 з посиланням на The Detroit Bureau, розширення співпраці між компаніями розцінили як ознаку майбутнього повномасштабного злиття з подальшим утворенням окремої найбільшої компанії в галузі. На думку аналітиків, партнерство, що виходить далеко за межі ринку комерційних автомобілів, могло б бути вигідним для обох сторін. Volkswagen міг би скористатися позицією Ford на американському ринку, щоб просунути свої пікапи і позашляховики і відновити своє добре ім'я» в США, яке постраждало після «дизельгейта». У свою чергу Ford міг би розширити свою присутність в Європі, Латинській Америці та Китаї, а також використовувати електричні технології Volkswagen для розширення свого модельного ряду.

За інформацією джерела, на даний момент ситуація для укладення угоди ідеальна, оскільки Ford зіткнувся з серйозними проблемами, вирішити які новий генеральний директор Джим Хекетт планує за рахунок «радикальної трансформації компанії». Ford вже відмовився від традиційних седанів і купе в США і направив всі сили на розширення лінійки пікапів, кросоверів і позашляховиків, а також розробку електрифікованих і автономних транспортних засобів.



Категория: Авто