Перший електрокар Mazda з'явиться в 2020 році


Опубликованно 14.12.2018 00:20

Перший електрокар Mazda з'явиться в 2020 році

Mazda поділилася планами щодо створення «зеленої» лінійки. Перший повністю електричний автомобіль марки з'явиться в 2020 році, і це буде нова, розроблена «з нуля», модель у фірмовій стилістиці KODO.

Електричний первісток Mazda буде самостійною моделлю, а не електрифікованою версією однієї з існуючих, пише Autocar з посиланням на головного дизайнера європейського підрозділу компанії Джо Стеньюта. «Ми не хочемо, щоб наш електрокар виглядав як холодильник, як у деяких інших виробників», - сказав Стеньют.

До того ж, Mazda не планує використовувати для свого електрокара технології, розроблені в рамках партнерської угоди з Toyota, укладеного в серпні минулого року, оскільки на той момент проект був уже запущений.

Який саме буде перша модель електричної лінійки Mazda, поки не відомо. За інформацією видання, це може бути кросовер, оскільки саме цей сегмент автомобілів користується популярністю останнім часом. Через рік, у 2021 році, японці планують випустити перший гібрид.

На автосалоні в Лос-Анджелесі, Mazda показала нову «трійку» з бензиновим двигуном нового сімейства SkyActive-X із запалюванням горючої суміші стисненням. Двигун буде працювати за схемою mild-hybrid - разом з компактним електромотором, що живиться від 24-вольтової бортової електромережі. Як зазначили в компанії, це дозволить поліпшити економічність приблизно 20-30% у порівнянні з аналогічними агрегатами такого ж обсягу.

Крім того, компанія взяла на себе зобов'язання скоротити викиди СО2 на виробництві. До 2030 року Mazda планує скоротити рівень шкідливих викидів відносно 2010 року на 50%, а до 2050 року - на 90%.



Категория: Авто