Вісім кращих продуктів при закладеності носа


Опубликованно 12.12.2018 00:02

Вісім кращих продуктів при закладеності носа

Оскільки сезон продтуры та ГРВІ зараз у самому розпалі, проблема закладеності носа актуальна як ніколи. Представляємо вашій увазі декілька продуктів, які допоможуть впоратися з закладеністю носа і полегшать стан при застуді та ГРВІ.

Імбир

В імбирі присутні сильні протизапальні та антиоксидантні компоненти, тому чай з імбиром може допомогти відкрити дихальні шляхи і полегшити дихання.

Цибуля

Інше домашнє засіб від закладеності носа – цибулю. Він багатий фітонцидами – рослинними речовинами, що знищують бактерії. Його можна додавати свіжим в салати або запікати в духовці.

Хрін

Фітонциди, що входять до складу хрону, допомагають впоратися з хвороботворними вірусами і бактеріями і також полегшують дихання.

Курячий бульйон з овочами

Курячий бульйон з овочами знижує інтенсивність запальних процесів, захищаючи від нападів кашлю та покращуючи стан дихальних шляхів.

Гострі спеції

Вживання гострих спецій також допомагає швидше впоратися з закладеністю носа. Крім того, багато спеції володіють протизапальною дією, тому при застуді та ГРВІ їх бажано додати в раціон.

Ананас

Містяться в ананасі речовини ефективно борються із запальними процесами на слизових оболонках.

Цитрусові

Вітамін С у складі цитрусових активізує захисні сили організму і допомагає впоратися з нежиттю.

Вода

Спробуйте при закладеності носа попити гарячу воду – результат приємно здивує. Якщо проста гаряча вода вам не подобається, спробуйте випити чай.



Категория: Здоровье