Ford почне масово використовувати екзоскелети на своїх заводах


Опубликованно 06.12.2018 00:48

Ford почне масово використовувати екзоскелети на своїх заводах

Ford починає використання екзоскелетів на 15 заводах концерну в семи країнах Європи, Азіатсько-Тихоокеанського регіону, Північної та Південної Америки.

Розробка экзокаркаса EksoVest велася за участю компанії Ekso Bionics - провідного розробника экзоскелетных технологій. Створене ними пристрій дозволить зменшити втому і травмування працівників на складальних лініях автовиробника.

«У Ekso Bionics наша місія полягає в тому, щоб розширити людський потенціал з допомогою зносостійких технологій і робототехніки, які допомагають людям переосмислити існуючі фізичні обмеження і досягти високих результатів. Розвиток нашої співпраці зі світовим лідером, таких як Ford, являє собою важливий крок вперед у досягненні нашої місії, оскільки наш EksoVest розгорнутий у всьому світі для підвищення добробуту його робочої сили», - сказав президент і головний виконавчий директор Ekso Bionics Джек Пеурах.

Протягом останнього року технологія тестувалася на складальних конвеєрах підприємств Ford в Уейні і Флет Рок в штаті Мічиган. Доопрацювавши екзоскелет за зауваженнями працівників, концерн планує використовувати технологію на всіх своїх підприємствах.

EksoVest полегшує виконання робіт на висоті від 1.52 до 1.95 м, забезпечуючи підтримує зусилля 2-7 кг на руку. Важить пристрій 4.3 кг. Крім того, виготовлений з титану і композитних матеріалів «костюм», забезпечує додатковий захист працівників, сприяючи зниженню рівня травматизму. Як стверджують у компанії, використання таких пристроїв дозволить знизити кількість різних інцидентів і зменшити непередбачені втрати робочого часу.



Категория: Авто