Дівчина, що страждає синдромом «сплячої красуні», спить по 18 годин на добу


Опубликованно 06.12.2018 00:26

Дівчина, що страждає синдромом «сплячої красуні», спить по 18 годин на добу

19-річна Джейн Батлер позбавлена можливості жити повним життям через рідкісного неврологічного розладу, яка зустрічається один раз на мільйон.

Як передає The Daily Mail, дівчина страждає на синдром Клейне – Левіна. Для нього характерні періодичні епізоди надмірної сонливості і звуження свідомості. Хворі сплять більшу частину доби, причому розбудити їх надзвичайно складно. У них також спостерігається сплутаність свідомості, дезорієнтація, занепад сил, апатія.

Через синдрому «сплячої красуні», в минулому році Джейн проспала День подяки і Різдво. Сама дівчина зазначає, що, незважаючи на назву, синдром не має нічого спільного з казкою, і найчастіше їй сняться кошмари. При цьому, на відміну від звичайних людей, Джейн не може перервати страшний сон, оскільки не в змозі прокинутися.

Перед настанням подібних «сонних» епізодів, дівчина починає поступово втрачати зв'язок з реальністю, відчувати труднощі зі сприйняттям слухової та зорової інформації.

У осіб з даним розладом, подібні епізоди можуть тривати дні, тижні і навіть місяці. При цьому багато хто не можуть самостійно про себе піклуватися, не в змозі відвідувати школу чи роботу.

Сама Джейн змушена періодично переривати навчання у коледжі. Крім того, хвороба позбавляє її можливості активно займатися танцями і брати участь у танцювальних постановках.

Дівчина прагне підвищити інформованість суспільства про синдром Клейне – Левіна. Це здасться дивним, але часом навіть лікарі не можуть поставити правильний діагноз, плутаючи синдром «сплячої красуні» з біполярним розладом.

«Це дуже сумно, адже без правильного діагнозу ти не отримаєш необхідну допомогу», - зазначає дівчина.



Категория: Здоровье