Перший в Криму хоспіс хочуть побудувати в Євпаторії


Опубликованно 04.12.2018 00:00

Перший в Криму хоспіс хочуть побудувати в Євпаторії

Перший в Криму хоспіс – медико-соціальна установа для надання паліативної допомоги невиліковним хворим – може з'явитися в Євпаторії. Дану ініціативу громадських діячів підтримав глава адміністрації міста Андрій Філонов. Про це повідомила ініціатор проекту, президент благодійного фонду "Серце Криму" Ельзара Абібуллаєва, пише РИА Новости Крим.

"Ми звернулися до мера Євпаторії Андрію Филонову з пропозицією реалізувати в місті наш проект із забезпеченням доступності цього виду допомоги всім жителям Криму і Севастополя, на що він відгукнувся з великим натхненням", — зазначила голова фонду.

За її словами, хоспіс буде розрахований на 80 місць і об'єднає під одним дахом доросле та дитяче відділення.

"Для реалізації проекту необхідний земельну ділянку 2-3 га землі (це вимога ВООЗ – на 30 паліативних ліжок один гектар землі) або існуюча база — занедбаний санаторій або пансіонат, — в яку можна було б увійти з капітальними вкладеннями, привести в порядок і реалізовувати проект", – пояснила Абібуллаєва.

Кримський хоспіс планують побудувати за аналогією з казанським. Його звели на гроші благодійників 15 років тому. За словами голови правління регіонального громадського благодійного Фонду допомоги дітям, хворим на лейкемію в Республіці Татарстан їм. Анжели Вавілової Володимира Вавілова, казанці готові допомогти кримчанам в будівництві першого на полуострое подібного закладу.

"Ми завжди будемо надавати консультативну, правову допомогу. У нас напрацьований досвід протягом 15 років. Хоспис в Казані – перший в Росії побудований некомерційною організацією, за рахунок благодійних пожертвувань. Наше головне завдання — полегшити біль і, наскільки можна, продовжити життя людини", — зазначив він.

Знайти відповідне будівлю або земельну ділянку під хоспіс в Євпаторії поки не вдалося. До вирішення цього питання, за словами Ельзари Абибуллаевой, підключилося уряд Республіки.

"Андрій Філонов ініціював зустріч із заступником голови Ради міністрів Криму Аллою Пашкуновой, вона ж займається питаннями охорони здоров'я та соціальні питання, для того, щоб вона допомогла нам у вирішенні цього питання на республіканському рівні. Реалізація даного проекту без участі і допомоги Ради міністрів неможлива", – уклала Абібуллаєва.



Категория: Здоровье