Оголошені фіналісти конкурсу Car of the Year 2019


Опубликованно 03.12.2018 00:38

Оголошені фіналісти конкурсу Car of the Year 2019

Названа сімка фіналістів європейського конкурсу «Автомобіль року 2019». Переможець буде оголошений в березні наступного року на автосалоні в Женеві.

В цьому році в конкурсі брали участь 42 автомобіля. Це нові і оновлені моделі, що надійшли в продаж протягом 12 місяців до дати оголошення переможця в березні 2019 року. Долю претендентів визначило журі з шістдесяти автожурналістів з двадцяти трьох європейських країн. В оголошеному шорт-листі виявилися: Kia Ceed, Alpine A110, Ford Focus, Peugeot 508, Citroen C5 Aircross, Jaguar I-Pace і Mercedes-Benz A-Class. Цікаво, що марки Ford, Kia, Alpine і Peugeot виставили на конкурс по одній моделі, і всі вони опинилися в списку претендентів на перемогу, тоді, як ні одного з п'яти автомобілів Audi і шести BMW в ньому немає.

 

Ford Focus

Peugeot 508

Mercedes-Benz A-Class

Alpine A110

Kia Ceed

Citroen C5 Aircross

Jaguar I-Pace

 

За умовами конкурсу, на фінальному етапі кожен із членів журі повинен розподілити 25 балів між кращими, на його думку, моделями. Оцінити необхідно не менше п'яти автомобілів, а максимальна оцінка не може бути більше 10 балів. Крім того, під час фінального голосування оцінки необхідно аргументувати.



Категория: Авто