Чотири дієвих способу полегшити болі в спині


Опубликованно 30.11.2018 00:28

Чотири дієвих способу полегшити болі в спині

З болями в спині, рано чи пізно стикаються більшість людей, незалежно від статі і віку. Такі болі можуть виникнути в результаті травми або з-за деяких повсякденних звичок. Що можна зробити для того, щоб самостійно полегшити болі в спині?

Частіше рухайтеся

Якщо ми довго сидимо, згорбившись і майже не рухаючись, це може стати причиною появи болів в спині. Як стверджує Ерік Робертсон з University of Southern California, горбиться час від часу – цілком нормально. Але якщо поза довгий час не змінюється, це може призвести до проблем. Тому фахівець рекомендує частіше міняти положення тіла, розминати суглоби і м'язи протягом дня. Наприклад, добре допомагає витягування і схрещування рук за спиною, навіть якщо ви більшу частину часу сидите на одному місці.

Змініть положення тіла під час сну

Сон на боці вважається ідеальним положення для хребта – подовжує його і, відповідно, зменшує біль у спині. Фахівці радять не спати на животі (порушується природна крива хребта) або в позі зародка (плечі і шия повинні бути вирівняні).

Іноді, однак, у болях у спині «винна» не поза уві сні, а незручний матрац. Комусь підходять м'які матраци, іншим – тверді, тому постарайтеся знайти такий матрац, на якому вам буде дійсно зручно.

Знайдіть зручну сумку

Сумки-шопперы виглядають досить стильно, однак якщо вам потрібно щодня носити багато речей, варто перейти на рюкзак. Оскільки у рюкзака два ременя, навантаження на плечі й на спину зменшується.

Використовуйте грілку або пакет з льодом

Якщо біль у спині у вас з'явилася в результаті травми, для лікування запалення і набряку рекомендується прикладати до хворого місця лід. Якщо ж ви відчуваєте скутість і здерев'яніння, вибирайте грілку. Однак, в обох випадках перед застосуванням на практиці цих рекомендацій слід проконсультуватися з лікарем.



Категория: Здоровье