Концерн Geely купив американський гоночний трек


Опубликованно 29.11.2018 00:12

Концерн Geely купив американський гоночний трек

Китайський автомобільний концерн Geely придбав американський автодром Utah Motorsports Campus (UMC), раніше відомий як Miller Motorsports Park. У власність концерну відійшло 207 гектарів землі на околиці Солт-Лейк-Сіті в штаті Юта.

Гоночний трек Miller Motorsports Park був розроблений відомим проектувальником гоночних трас Аланом Вілсоном і побудований в 2006 році на замовлення бізнесмена з Юти Ларрі Міллера. Землю під будівництво автодрому Міллер орендував у округу Туелі на 10 років. Трек брав чемпіонати з супербайку, ралі-крос гонки, американську серію Ле-Ман, змагання Grand-Am і Pirelli World Challenge.

У 2015 році сім'я покійного на той момент бізнесмена (Міллер помер у 2009 році) відмовилася продовжувати договір оренди, і автодром перейшов у розпорядженні місцевої влади. Інтерес до гоночного комплексу проявила компанія Mitime Utah Investment, що належить концерну Geely, який контролює Volvo, Lotus, Terrafugia і має велику частку в Daimler. Надалі тут планують випробовувати нові моделі концерну і проводити різні автоспортивні змагання.

У цьому році на UMC пройшов раунд серії Pirelli World Challenge, змагання Nitro Rallycross мотофристайлера Тревіса Пастрана та інші події, які змогли привернути увагу до треку, але його популярність після смерті засновника та ідейного натхненника Ларрі Міллера впала. На думку генерального директора UMC Віллема Гейера, Geely зможе підвищити статус автодрому і повернути йому популярність.

«Ми дуже раді майбутнього UMC, і у нас є великі плани щодо цього об'єкта. Ми вивчаємо перспективи додавання різних гоночних трас і допоміжної інфраструктури, які не тільки зміцнять нашу позицію як одного з основних розважальних об'єктів Юти, але і гарантують, що UMC вперше в своїй історії стане успішним підприємством», - сказав він.

Які перегонів планують проводити на оновленому автодромі в 2019 році, поки не уточнюється.



Категория: Авто